În toată media „centrală” nu te mai poți întoarce de mulțimea de „analiști” și „experți” care își dau cu părerea despre războiul din Ucraina. Evident, „geostrategic”. E plin și fb-ul de părerologi. Nu mă mir. Și pentru că încă nu am ieșit din „zodia tabloidizării”. Situație „condimentată” de propagandele (și) de război, care își fac de cap, și dintr-o parte, și din alta. Revine întrebarea: și atunci, în ce media să avem încredere? Cel mai sigur, în presa care livrează informații verificate, din trei surse.
În timp ce în Ucraina e război adevărat, cu bombe, rachete și gloanțe, la noi e „război” cu isteriile & crizele legate de ulei, zahăr, benzină, făină, macaroane. Nu vreau să mă gândesc ce se va întâmpla dacă, Doamne ferește, ar ajunge și la noi războiul adevărat. Bine că aparent măcar e pace politică.
„Decanul Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, despre platforma pentru combaterea dezinformărilor: România este o ţară fost comunistă şi s-a confruntat cu cenzura şi cu autocenzura, care acum sunt inacceptabile pentru societate” (news.ro). Așa, băieți, foarte bine: nu va fi reglementat degrabă spațiul media online. În vremuri de război, e chiar indicat…
„Vasile Dîncu: Nu poţi să mobilizezi decât oamenii care sunt mobilizabili, adică cei care au făcut stagiul militar” (adevarul.ro). Oare câți mai sunt apți din românii în viață care au făcut stagiul militar?
„O nouă criză la orizont: industria de ambalaje se teme că nu va putea asigura comenzile. Hârtia s-a scumpit cu 45 la sută peste noapte” (g4media.ro). Trăiască ambalajele și ziarele online!
Credeți că am scăpat de pandemie? „China anunță un număr record de cazuri COVID. 30 de milioane de oameni, în carantină totală” (libertatea.ro).

Sursa: Magazin Sălălean

 

Daniel Săuca
daniel_sauca@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *