ActiveWatch condamnă public comportamentul huliganic în relația cu presa al lui Mihai (Meme) Stoica, managerul clubului de fotbal Steaua, precum și al ofițerului de presã al echipei, Cãtãlin Fãiniși, și al unor bodyguarzi ai acestora. Pe 22 iunie, Meme Stoica, Cãtãlin Fãiniși și câțiva bodyguarzi contractați de clubul Steaua i-au agresat la Skopje pe jurnalista Alexandra Tãnãsescu și pe operatorul Viorel Molan, de la ProTV, înainte de meciul cu echipa macedoneanã Vardar.

    Agresorii nu le-au permis jurnaliștilor sã asiste la antrenamentul oficial al echipei Steaua. Alexandra Tãnãsescu și Viorel Molan au fost bruscați, loviți, înjurați și dați afarã de pe teren de Meme Stoica și de însoțitorii sãi, reporterița necesitând ulterior bandajarea unui braț de cãtre medici. Mai mult, jurnalista a fost imobilizatã, i s-a confiscat telefonul, iar ofițerul de presã al clubului a șters înregistrarea altercației. Operatorul Pro TV a reușit însã sã surprindã pe camerã conflictul și a predat înregistrarea poliției. Incidentul de ieri se înscrie într-o lungã serie de intimidãri, hãrțuiri, jigniri și agresiuni ale oficialilor clubului Steaua fațã de reprezentanții presei, cãrora le este împiedicat adeseori și accesul la acțiunile echipei.

     De cele mai multe ori, aceste abuzuri au venit ca reacție la modul (critic) în care jurnaliștii au relatat despre comportamentul celor care conduc Clubul. ActiveWatch va sesiza UEFA cu privire la comportamentul banditesc al reprezentanților Steaua și cere solidaritate din partea colegilor de breaslã ai jurnaliștilor agresați și intimidați de oficialii Steaua.

     De asemenea, ActiveWatch face încã un apel la conducerea clubului Steaua sã respecte blazonul clubului pe care îl reprezintã, printr-un comportament civilizat și deschis în relația cu presa, mai ales cã majoritatea veniturilor clubului provin din drepturile de televizare.

 

ActiveWatch Departamentul
FreeEx – Libertatea presei în România

Admin
infoadsalaj@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *