Peste 60 de jurnalisti, blogeri si tineri aspiranti la statutul de jurnalist din cele sase judete ale Transilvaniei de Nord vor participa sambata, 14 septembrie 2013, la Cluj-Napoca, la dezbaterea “Agenda Cetatenilor si Alegerile europarlamentare 2014”.

Jurnalistii vor discuta pe marginea temelor de actualitate de la nivel local/regional si european împreuna cu invitatii speciali dna Renate Weber, deputat european si dl. Luca Niculescu, redactor sef RFI Romania si realizator DG24 TV, alaturi de moderatorul Ciprian Aron, jurnalist Transilvania Live.

Vor fi abordate subiecte de genul: miscari sociale, partide politice noi, proteste ale societatii civile – care este viitorul Uniunii Europene? Cine lucreaza pentru a asigura schimbarea si în acelasi timp continuitatea Uniunii? Care a fost impactul real al #Occupy si al altor miscari asupra decidentilor din Europa? Vom avea din nou alegeri europarlamentare în perioda 22- 25 mai 2014; care este rolul presei locale/regionale si de ce sa mergem la vot?!

Evenimentul este organizat de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest prin centrul de informare Europe Direct Transilvania de Nord, în parteneriat cu Centrul Europe Direct Bistrita, Centrul Europe Direct Maramures si cu sprijinul partenerilor Asociatiei Profesionistilor în Presa Cluj si UBB Radio Online.

Dezbaterea vine în continuarea unei serii de sapte traininguri destinate presei locale organizate de ADR Nord-Vest prin Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord în perioada 2009-2012.

Dezbaterea “Agenda Cetatenilor si Alegerile europarlamentare 2014” se desfasoara în contextul Anului European al Cetatenilor 2013 (http://europa.eu/citizens-2013/) si a anuntatelor alegeri pentru Parlamentul European din mai 2014.

Contact:

Lia Valendorfean, coordonator

Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord

(Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest)

La dezbatere si-au anuntat participarea si membri ai Asociatiei Jurnalistilor din Salaj.

Admin
infoadsalaj@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *