Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, instituție subordonată Consiliului Județean Sălaj,  vă invită la vernisajul expoziției foto-documentare ”Presa românească din Zalăul interbelic”. Evenimentul va avea loc joi, 20 aprilie 2023, cu începere de la ora 13,00, în sala mică de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor Zalău.

În cadrul expoziției foto-documentare ”Presa românească din Zalăul interbelic” vă propunem o incursiune din perspectivă istorică în lumea presei de limba română apărută în Zalău între cele două războaie mondiale. Evenimentul se circumscrie seriei de manifestări ”Zalău 550” dedicate împlinirii a 550 de ani de la acordarea statutului de târg – oppidum Zylah – de către regele Matia Corvin, prin care se garanta autonomie economică noului oraș.

Vernisajul expoziției foto-documentare ”Presa românească din Zalăul interbelic” va fi urmat de o dezbatere privind rolul și importanța presei actuale în societatea românească, realizată în colaborare cu Asociația Jurnaliștilor din Sălaj, prin care marcăm Ziua Internațională a Presei Libere.

Expoziția foto-documentară ”Presa românească din Zalăul interbelic” va putea fi vizionată, începând cu data de 21 aprilie 2023, și în galeria comercială a Zalău Value Centre. Este a treia expoziție foto-documentară pe care o găzduiește partenerul nostru comercial în acest an.

Vă așteptăm atât la vernisajul expoziției, cât și la dezbaterea privind rolul și importanța presei în societatea românească actuală.

Dr. Marin Pop,

Șef secție Muzeografie – muzee locale

 Informații de Background

La iniţiativa organizaţiei “Reporteri fără frontiere”, în fiecare an la 20 aprilie este marcată Ziua Internaţională a Presei Libere. Sărbătoarea a fost instituită în anul 1991. La 3 mai, este celebrată Ziua Mondială a Libertăţii Presei, hotărâtă de Adunarea Generală a ONU în anul 1993.

Admin
infoadsalaj@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *