0 0
Read Time:2 Minute, 56 Second

La concursul desfășurat în perioada 1 iulie – 15 noiembrie 2013 pot participa jurnaliști din Sălaj (inclusiv corespondenți ai unor mijloace mass media naționale) care publică, exclusiv în perioada menționată, materiale mass – media (print, audio, video) gen reportaj, interviu sau documentar, prin care se promovează, într-o manieră echilibrată și responsabilă, vizând ineditul și originalitatea: branduri, monumente, personalități, evenimente, locuri, obiceiuri, tradiții, perspective, istorii, oportunități de afaceri din județul Sălaj.

         La concurs nu pot participa, sub nicio forma, materiale aparute anterior datei de 1 iulie 2013, si nici „adaptari” gen copy-paste ale unor materiale mai vechi.

         Scopul concursului:

promovarea judetului Salaj, mai ales in mediul on line, in scopul cresterii numarului de turisti, a oportunitatilor de afaceri si imbunatatirea imaginii judetului.

         Obiective:

■   promovarea patrimoniului cultural și istoric al județului Salaj;

cresterea profesionalismului si competitivitatii in mass-media locala, incurajarea competitiei profesionale intre membrii Asociatiei Jurnalistilor din Salaj;

dezvoltarea platformelor on – line ale mass-media salajene

         Concursul se va desfasura pe trei sectiuni:

■ video

■ audio

■ presa scrisa

         La sectiunea video se vor acorda trei premii (premiul I – 1.500 lei; premiul II – 800 lei; premiul III – 500 lei, mentiune – 200 lei).

         La sectiunea audio se vor acorda trei premii (premiul I – 1.500 lei; premiul II – 800 lei; premiul III – 500 lei, mentiune – 200 lei).

         La sectiunea presa scrisa se vor acorda trei premii (premiul I – 1.500 lei; premiul II – 800 lei; premiul III – 500 lei, mentiune – 200 lei)

Juriul isi rezerva dreptul de a realoca sumele si premiile acordate, in functie de inscrierile in concurs si de calitatea materialelor primite la fiecare sectiune. De asemenea, finantatorul poate decide acordarea unor premii speciale, la recomandarea juriului.

         Juriul va fi format din persoana desemnata de catre Președintele Consiliului Județean Salaj (membru al Asociatiei Jurnalistilor din Salaj) si doi reprezentanti ai mediului universitar si jurnalistic din Transilvania. 

         Deciziile juriului nu pot fi contestate. Punctarea materialelor inscrise in concurs va viza: ineditul (pentru care se acorda de la 1 la 10 puncte), originalitatea (1-10 puncte), acuratete lingvistica (1-10 puncte) si calitatea tuturor componentelor discursului media (1-10 puncte). Punctajul final va fi o medie aritmetica a punctajelor individuale.

         Inscrierea in concurs se face dupa aparitia materialului in presa locala, pentru fiecare material fiind necesara, inaintea publicarii, validarea lui de catre o comisie stabilita de organizator (comisia va analiza doar daca materialul se inscrie in scopul si obiectivele concursului). Pentru materialele publicate in limba maghiara (sau in alte limbi), autorul va pune la dispozitie, pentru jurizare, o traducere in limba româna. Un jurnalist trebuie sa publice minim doua materiale pentru a intra in competitie. 

         Toate materiale inscrise in concurs vor fi publicate pe un blog creat special pentru aceasta competitie.

         Premierea va avea loc in luna decembrie 2013, in cadrul Galei Presei Salajene.

         Prezentul Regulament se publica pe site-ul Consiliului Județean Salaj și pe cel al Asociatiei Jurnalistilor din Salaj.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Admin
infoadsalaj@gmail.com

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *